Fakti.bg | 29.06.2020 21:30:52 | 336

Учени разкриха на какво се дължат задоволителните нива на сексуалния живот при жените


Ако сте от жените с ниско либидо и редки оргазми, затова е виновен вашият характер. 43% от жените страдат от сексуална дисфункция (ниско либидо, рядко срещани оргазми, болезнен полов акт). Това показва проучване, публикувано в списание Sexual Medicine, цитирано от Флагман.бг.

И макар някои да вярват, че това се дължи на медицинско състояние, това всъщност може да е резултат от личността на хората, които правят секс.

Предишни изследвания показват, че лошото здраве и заболявания като диабет, могат да допринесат за сексуална дисфункция или разстройство. И все пак малко се знае за влиянието на личността на човек и нейните реакции към стресови ситуации.

Изследователи са наблюдавали 50 жени, които по време на проучването са били на лечение за сексуална дисфункция. Били им дадени личностни тестове, за да разберат характеристиките на анкетираните.

Учените идентифицирали повечето от дамите като екстроверти, приветливи, съвестни, емоционално стабилни и отворени към приключения. След това били помолени да оценят своите механизми за справяне в стресова ситуация. Въз основа на отговорите на жените изследователите открили, че тези без тенденции към екстровертност, тенденции, в които влизат черти като позитивност, лежерност и енергичност, изпитват по-лоша сексуална функция.

И изследването също така установило, че жените, които притежават тенденции към екстровертност, както и жените, които са отворени към авантюри, имат качествата да бъдат изобретателни и любопитни, функционират по-добре сексуално, за разлика от жените, които са интровертни или не толкова отворени за различни преживявания.

Същото важи и за жените, които са склонни да се справят по-трудно с житейските тегоби, прибягвайки до употребата на опиатни вещества и самообвинение.

Има и други изследвания, които откриват подобни твърдения, свързващи екстровертността с по-добрия и по-обилен сексуален живот.

С други думи, задоволителните нива на сексуалния ви живот може да се определят от това колко сте позитивни като човек.

Прочети цялата публикация