Mvr.bg | 08.09.2020 09:41:44 | 70

Информационен бюлетин - 8 септември 2020

Търговище. Полицаи задържаха мъж, държал против волята му 13-годишно момче. Сигналът за случилото се постъпил в РУ – Търговище чрез тел. 112 към 23.10 часа на 5 септември – около половин час по-рано, със сила и заплахи 51-годишен мъж отвел от жилище в Търговище сина на жената, с която до преди време живеел на семейни начала. Незабавно по случая са предприети оперативно-издирвателни действия и неколкократно осъжданият мъж е задържан, а детето – върнато на майка си. С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура - Търговище мярката за неотклонение на 51-годишния мъж е удължена до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 142, ал. 3, т. 5 от НК. 

Велико Търново. За часове служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Велико Търново и РУ – Горна Оряховица разкриха тежко криминално престъпление. Оперативните действия започнали по сигнал, постъпил в събота следобед от мъж от с. Поликраище - при извършване на ремонтни дейности в наскоро закупен имот, във външна тоалетна намерил човешки останки. Незабавно на място били насочени полицейски екипи, стартирали и оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. В хода им е установена предполагаемата самоличност на жертвата, в неизвестност от февруари 2015 г., обявена за общодържавно издирване през март същата година. Много бързо разследващите влезли в дирите на евентуалния извършител – 54-годишен мъж от с. Поликраище, известен на полицията. Вчера той е привлечен като обвиняем. С постановление на прокурор мярката му за неотклонение е удължена до 72 часа.  Работата по документиране на случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

Служители на РУ–Горна Оряховица задържаха извършител на грабеж. Вчера сутринта в управлението постъпил сигнал, че предния ден, в района на търговски обект в железничарския град, непознат мъж с нож в ръка пресрещнал две 13-годишни момчета и им поискал пари. След заплахи успял да вземе от едното 2 лева, след което избягал. В хода на предприетите незабавни действия по разследването е установен извършителят на деянието - 27-годишен местен жител, известен на полицията. Той е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Стара Загора. Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията срещу собствеността проведоха служители на РУ – Казанлък. В хода на действията, реализирани на 4 септември, е установен 15-годишен младеж от с. Александрово – извършител на кражба. На 24 август, той проникнал през незаключена врата в кухненска пристройка на частен дом в селото и отнел мобилен телефон и 1160 лева. В рамките на разследването е установено, че на 11 август непълнолетният и 30-годишен, също от селото, проникнали през незаключена врата в друго жилище в селото, откъдето отнели 400 лева. Работата по случаите продължава.

Тютюн и цигари без бандерол са иззети при специализирана операция за противодействие на престъпления, свързани с незаконно разпространяване на акцизни стоки. Действията са реализирани на 7 септември от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР - Стара Загора. В хода им за проверка бил спрян лек автомобил „Опел“, управляван от 40-годишен местен жител. Установено е, че в товарния отсек водачът превозва три полиетиленови торби, всяка от които съдържаща по около 1 кг тютюн без акцизен бандерол. Последвало претърсване на помещение в сграда с дворно място в областния град, откъдето са иззети още около 4 кг ситно нарязан тютюн, както и 989 кутии цигари от различни марки, без бандерол. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

Добрич. Трима попаднаха в ареста за наркотици през почивните дни. В събота, при проверка на ул. „Цар Самуил” в областния град, у 37-годишен добричлия полицаи открили 4.7 г суха зелена тревна маса, реагираща на канабис. В празничния ден с наркотици бил засечен и 16-годишен младеж от Добрич, от когото са иззети 0.78 г суха тревна маса, дала идентична реакция за канабис при наркотеста. В понеделник в Добрич бил засечен и 18-годишен от Генерал Тошево, у когото са намерени и иззети 0.65 г канабис. Тримата са задържани за срок до 24 часа, а по случаите са образувани бързи производства.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Прочети цялата публикация