Fakti.bg | 21.09.2020 11:46:15 | 187

Едно време изнасяхме революция за Африка, а сега олигархия за ЕС


Коментар на Владислав Панев във "Фейсбук"

Едно време изнасяхме революция към развиващите се страни. Сега изнасяме олигархичен модел към Западна Европа, не че в Италия той съвсем отсъства, но вече ги бием в тяхната игра.

ТЕЦ "Бобов дол" ще съди италианска телевизия за репортаж за вноса и горенето на боклуци там. Това се случвало миналата година, вече не било актуално, а журналистите го представяли все едно е сега. И така нататък.

Миналото лято разкрих схемите за внос на отпадъци от Италия и горенето им в ТЕЦ, консултирани от Ковачки чрез снимки на разтоварване на ТИР-ове в Гълъбово. Впоследствие заедно с "Биволъ" и zovnews.com снимахме с дрон и боклуците в Перник и Бобов дол.

Затова и Ковачки заведе дело срещу мен за 10 000 лева за клевета. В България сме свикнали крадецът да вика "Дръжте крадеца". Сега и в чужбина ще научат за този модел.

Прозрачността е това, от което власт и олигархия се страхуват най-много. Затова поддържат сайтове за дезинформация. За да може хората да се объркат и да не могат да отсеят зърното от плявата. И в крайна сметка да махнат с ръка и да си кажат "Всички са маскари".

Не ми е работа да водя войни с олигарси и не искам да го правя. Ако искаме да живеем в нормална държава обаче, някой трябва да се опълчи. Хубавото е, че ставаме все повече. А с модерните технологии - дронове, google maps и тн, малко неща могат да останат скрити. Това дава надежда за успех и за постигане на българската мечта!

Прочети цялата публикация