Mvr.bg | 30.09.2020 09:20:05 | 143

Информационен бюлетин - 30 септември 2020


София. Столични полицаи разкриха и задържаха извършители на грабеж. Оперативно-издирвателните действия стартирали по сигнал от 35-годишен мъж. Потърпевшият разказал, че около 18.00 часа на 18 август, в парк „Западен парк“, трима го заплашили му отнели сума пари. В хода на разследването служители от Трето РУ влезли в дирите на извършителите. Тримата, двама 17-годишни и един на 20 години, били задържани за срок до 24 часа. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура двамата младежи са разпитани и привлечени като обвиняеми по чл. 198 от НК. Наложена им е мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа. 20-годишният мъж е разпитан в качеството на свидетел и освободен.

Ямбол. Голямо количество безакцизни цигари иззеха полицаи от ОДМВР – Ямбол. Специализираната полицейска операция за противодействие на незаконната търговия с акцизни стоки е проведена на 29 септември от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, колегите им от РУ-Тунджа и отдел „Разследване“ при ОДМВР - Ямбол. В хода на полицейските действия, в близост до кооперативния пазар в областния град, е установено, че 53-годишен жител на село Кабиле предлага за продажба 35 кутии цигари без акцизен бандерол. При последвалите процесуално-следствените действия в имот, ползван от мъжа, са намерени и иззети 1000 кутии цигари (20 000 къса), необлепени с акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Ямбол.

Велико Търново. Горнооряховски полицаи иззеха 50 кашона със стоки, носещи логото на различни защитени марки. Вчера, при извършена проверка в складово помещение в Лясковец, ползвано от 37-годишна жена, служители на реда намерили 41 кашона с поставени на тях товарителници и подготвени за изпращане към различни адресати, пълни с дрехи, чанти, бельо, обувки, парфюми, неправомерно обозначени с логото на различни марки. При последвало претърсване в автомобил на куриерска фирма са установени още 9 кашона. 37-годишната е установена в гаражна клетка във Велико Търново, докато разпределяла стока. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 172 Б от НК. Работата по документиране на случая продължава.

София-област. Петима румънски граждани са задържани след опит за подкуп на полицейски служители. Вчера, автопатрул на РУ-Пирдоп се отзовал на сигнал за хора със съмнително поведение, спрели с лек автомобил на главен път 1-6, в местността „Шарен кол“. На място бил установен „Форд Мондео“ с петима пътуващи в него, всичките румънски граждани. При поискване на документи за самоличност водачът подал своите и тези на един от спътниците си, а когато униформените пристъпили към проверка на багажника на колата, той им подал банкнота от 10 лева. Впоследствие пътуващите опитали да унищожат банкнотата - хвърляли я на земята, мачкали я, а жена от групата я сложила в устата си, изваждайки в шепата си част от нея. Петимата са задържани за срок до 24 часа. Извършен е оглед. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.

Множество нарушения са констатирани при съвместна операция на икономическа полиция и Регионална дирекция по горите, проведена вчера на територията на община Самоков. В хода на съвместните действия е извършена проверка в обект за постъпване, преработване и експедиране на дървесина в с. Продановци, където са установени нарушения, свързани с дейността на обекта. На управителя са съставени актове по чл. 211, ал. 3 и по чл. 206, ал.1, т. 3 от Закона за горите. При проверка на лек автомобил, спрян от инспектиращите на ул. „Софийско шосе“, е установено транспортиране на 7 кубика иглолистна дървесина без поставена контролна горска марка. На водача са съставени актове, а незаконно добитата дървесина е иззета по надлежния ред.

Кърджали. Криминалисти от РУ-Кърджали разкриха извършител на кражба на техника и кабели. От фирмен фургон в кв. “Възрожденци“ в областния град, след счупване на прозорец, били откраднати акумулатори, радиатор, електрически мотор, токоизправител, 20 метра меден кабел. При организираното издирване бил установен 40-годишен кърджалиец, който е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство. Разследващ полицай продължава работата по случая по чл. 195, ал. 1, т. 3 във връзка с чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Монтана. В рамките на специализирана операция за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества криминалисти на РУ-Лом претърсили частен дом в града, обитаван от 31-годишен. От помещение в жилището са иззети 13,99 грама амфетамин, 1,08 грам канабис, таблетка екстази и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 а, ал. 1 от НК. Специализирана полицейска операция е проведена вчера и на територията на РУ - Берковица. В хода й е извършен контрол на съхранението на общоопасни средства. При проверка в жилището на 81-годишен берковски жител са иззети 47 боеприпаса, калибър 9x18 мм, които са без надлежно издадено разрешително за придобиване. По случая е образувано досъдебно производство.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Прочети цялата публикация