OFFNews Политика | 02.10.2020 17:50:42 | 361

Ден 86: Гражданска ‘’Панорама’’ пред БНТ и визита в Брюксел (видео)


Протестите с искане за оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев продължават вече 86-и ден. По традиция протестиращите се събраха на площад "Независимост".

Към 20:30 започнаха речите Адвокат Николай Хаджигенев. В едно нещо Каскета е прав, ние извършваме подривна дейност, но не обираме мандри, каза той. Той заяви за създадената днес комисия за предложения за промени в Конституцията..Ясно е, че те няма да обсъждат нищо, те едва четат и пишат, само ще бавят, каза Хаджигенов. Той обърна внимание на биографията на членовете на комисията, сред които няма нито един юрист с опит. 

На 5 октомври проф. Велислав Минеков и група българи ще бъдат пред централния вход ЕП в Брюксел, където ще дадат подробности за състоянието на върховенството на закона и корупцията в България, погазването на демокрацията, правовия ред и медийната свобода, както и за злоупотребите с европейски фондове. От Отровното трио коментираха и проекторезолюцията, която ЕП трябва да разгледа за България. Според тях изводите на Комисията по граждански свободи е „съкрушителен удар по властта на Борисов“. От Триото смятат проекторезолюцията за „недвусмислена подкрепа“ за протестите в България.

Тази вечер сдружение "БОЕЦ" организираха акция под надслов "Гражданска "Панорама" пред сградата на БНТ. “Телевизионното предаване”, което се излъчва онлайн през фейсбук започна час и половина преди началото на едноименното предаване в ефира на националната телевизия, като участниците настояват за участие в него. Водещ е журналистът Калин Манолов

Тази вечер гост в "Панорама" по БНТ е правосъдният министър Десислава Ахладова, която ще коментира доклада на ЕК за върховенство за закона. В ГЕРБ приеха документа като положителен, въпреки че посочва нерешени проблеми в областта на съдебната система, борбата с корупцията и свободата на словото. Наред с останалите искания, протестиращите настояват и за оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, защото според тях обществената медия работи в услуга на властта.

За събота и неделя са планирани големи протести под надслов "Велико народно въстание"

Очаквайте подробности.

Прочети цялата публикация