Fakti.bg | 20.10.2020 16:41:56 | 134

Архиепископът на Бейрут: Искаме да знаем истината за експлозията


В дните след взрива хората благодаряха на Бог, защото те бяха все още живи; но бяха и тъжни, защото бяха загубили близки. И домовете си. Всички те чувстват, че се е случило чудо. Това заяви архиепископът на Бейрут Пол Абдел Сатер, предаде Aleteia.org.

В интервю за организацията „Помощ за Църквата в нужда“ (ACN) той заяви: „Впоследствие хората започнаха да задават въпроса, очевидния въпрос, защо, защо се случи това? И бихте могли да почувствате гняв, не омраза, а гняв - защо се случва отново? Кога ще спре?”.

Искаме да знаем истината, особено тези, които са загубили близки, подчерта той. Енорийските свещеници работят денонощно от осем седмици. Те са посещавали хора и са проверявали дали имат нужда от помощ. Опитваме се да поправим домовете им. Също така се опитваме да им осигурим храна, ако е необходима, сподели архиепископът. На 4 август мощна експлозия разтърси столицата на Ливан. Над 200 души загинаха, а 6500 бяха ранени. Много сгради бяха унищожени. Корумпираните ливански власти бяха обвинени за трагедията и продължаващата икономическа криза в страната.

Прочети цялата публикация