БНР | 26.10.2020 16:15:40 | 67

Борисов към Макрон и Ердоган: Търсете диалога, а не конфронтацията


Премиерът Бойко Борисов коментара във "Фейсбук" разразилата се словесна война между президентите на Франция и на Турция, като написа че „Големите лидери са големи лидери, защото обсъждат големи проблеми. Не си създавайте излишни такива в трудното време, в което живеем. Търсете диалога, а не конфронтацията“.

Премиерът, който  се лекува в домът си  от коронавирус инфекция пише в поста си , че „Диалогът и уважението са пътят към стабилност и разбирателство в сложни времена като днешните“.

Преди дни френският държавен глава Еманюел Макрон в коментар за убийството на френския учител по история и география Самюел Пати, обяви това за “ислямска терористична атака“, а турският му колега  Ердоган  попита - “Какъв е проблемът на индивида наречен Макрон с исляма и мюсюлманите?“ и допълни, че - „Той се нуждае от психотерапия“.

Франция отзова своя посланик в Турция, тъй като Макрон посочи, че изявлението на турския президент е "неприемливо".

По-рано в понеделник външният министър на Германия Хайко Маас осъди коментарите на турския президент Реджеп Ердоган относно френския президент Еманюел Макрон, направени в събота. По време на пресконференция в понеделник Хайко Маас определи изявлението на Ердоган като достигнато "ново дъно".

Прочети цялата публикация