Fakti.bg | 28.10.2020 22:30:20 | 79

Колко секс ни трябва според пола, възрастта и темперамента


В секса няма правила - разрешено е всичко, което се харесва и от двамата партньори. Затова правете любов колкото искате и където искате. Защото ако сексуалната функция не се тренира, тя неизбежно закърнява, пише Actualno.com.

С течението на времето всяка двойка се придържа към свой ритъм на интимния живот. Младите двойки почти не излизат от постелята, някъде към 30-те страстите започват да утихват и хората си спомнят за секса от 3 до 5 пъти седмично. На 40 години подвизите в леглото все по-рядко вълнуват мъжката фантазия, отстъпвайки място на мисли за кариерата и на семейните грижи. Ето защо повечето представители на силния пол правят "това" 2-3 пъти седмично.

При дамите нещата стоят точно обратното – след 30 години женското либидо разцъфтява и дамите правят секс по-охотно, отколкото на по-крехка възраст. Ето защо 2-3 полови контакта на седмицата устройват и повечето жени – неслучайно специалистите определят този ритъм като физиологична норма. Цифрите обаче са доста условни.

Сексуалността е нещо много деликатно и зависи не само от възрастта, но и от темперамента. Има хора със силна полова конституция, за които сексът е едва ли не най-важното в живота. Те са способни да правят любов по цели нощи, без изобщо да ги е грижа за средностатистическите норми. Те имат свой график, към който се придържат.

Как да познаете тези типове?

Мъжете са набити, широкоплещести, с тесен таз и обилна растителност по тялото. Жените пък са надарени с голям бюст и пищни бедра. Притежателите на слаб сексуален темперамент могат да си спомнят за любовните утехи два пъти на месец, даже по-рядко, без изобщо да страдат. Просто според тях има много по-интересни неща от физическата близост. Външно те са пълната противоположност на сексуалните типове – високи, ъгловати, дългокраки. Мъжете имат тесни рамене и сравнително широк таз, а дамите малки гърди и тесни бедра.

Прочети цялата публикация