БНР | 24.11.2020 20:57:27 | 134

Путин и Ердоган обсъдиха създаването на Център за наблюдение на примирието в Карабах


Руският президент Владимир Путин и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обсъдиха създаването на Център за контрол на прекратяването на огъня в Нагорни Карабах, като отбелязаха необходимостта от цялостно прилагане на мерки за установяване на траен мир, предаде пресслужбата на Кремъл, цитирана от БГНЕС.

"Проведена е размяна на мнения във връзка с продължаващата работа по създаването на Център за контрол на прекратяването на огъня и всички военни действия в зоната на конфликта. Двете страни отбелязаха необходимостта от последователно и пълно изпълнение на решенията, насочени към осигуряване на стабилност и установяване на спокоен живот в региона," гласи съобщението.

"Изразено е намерение за по-нататъшно сътрудничество в борбата срещу пандемията на коронавируса. Обсъдена е координацията на усилията за разработване, производство и употреба на ваксини и това е определено като приоритетна задача", се казва в изявлението.

Отбелязва се, че президентите са обсъдили актуални въпроси на двустранните отношения с акцент върху важността на засилването на търговските и икономическите връзки.


Прочети цялата публикация