Fakti.bg | 23.02.2021 11:24:26 | 43

Роман Абрамович с придобивка за 430 млн. паунда


Британските медии показаха първите снимки на новата суперяхта на Роман Абрамович. „Соларис“, който струва 430 милиона паунда, ще бъде нещо невиждано сред частните плавателни съдове.

Яхтата е с дължина от 140 метра и разполага с осем палуби и хеликоптерна площадка. Още не е завършена, но вече се намира на сухия док в Бремерхавен (Германия).

Това означава, че скоро се очаква да бъде пусната на вода. До момента луксозната лодка се строеше в специална сграда, която по размери е по-голяма от Бъкингамския дворец. Очаква се първите тестове на плавателния съд да бъдат през лятото.

Яхтата разполага с 48 каюти, в които може да бъдат настанени 38 пасажери и 60-членен екипаж. Плавателният съд ще има водоизместимост от 11 тона и ще разрива скорост от 18 възела (малко повече от 33 км/ч), която ще бъде осигурявана от два електродвигателя.

Сред предлаганите удобства са плувен басейн, външен бар, джакузи и спа зона. Всичкият останал лукс, на който ще се радва 54-годишният руски богаташ са напълно секретни.

„Детайлите се пазят в тайна, но ще бъде нещо невиждано. Когато бъде пусната на вода по-късно през годината, „Соларис“ с лекота ще спечели наградата за яхта на годината“, твърди източник на в. „Сън“.

Това ще бъде втора яхта в колекцията на Абрамович. Преди повече от 10 години собственикът на Челси се сдоби с „Еклипс“ срещу 475 милиона паунда, която тогава беше най-голямата частна яхта в света.

Прочети цялата публикация