Fakti.bg | 01.03.2021 08:14:56 | 81

Проговори българката, пробила в турското кино


Тя е млада, красива, талантлива и амбициозна - четири качества, които играят много важна роля, за да бъдем успешни в днешно време. Разбира се, само това никога не е достатъчно, тъй като най-съществото, за да пробием, в която и да е сфера, това е желанието и упоритостта. Както се казва... с желание и труд всичко се постига.

Тези правила следва и дамата, която представя днес trafficnews.bg. Нейното име е Юлия Порязова и е родена на 1 май в красивия български град Смолян. Тя е горда родопчанка и единствено дете на своите родители.

Днес тя е популярна като първата българска актриса, която е участвала в турски сериали, а както знаем, те покориха ефира у нас.

Талантлива, красива, победителка в състезания по танци, модел, майка... Юлия Порязова жъне успехи в южната ни съседка, но Пловдив остава любимият и град.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Yulia Poryazova (@yuliaporyazova)

Още от малка тя се откроява сред съучениците си като много амбициозно и упорито дете, което става любимка на своите учители. На ранна възраст започва да тренира спортни танци и за много кратко време става шампионка в нейната категория.

След това заминава заедно с родителите си в съседна Турция или по-конкретно в мегаполисния град Истанбул. Първите години от престоя си там, Юлия описва като "най-трудния период от живота си", но тогава не знае, че "чудото" стои и чака тихомълком.

Изневиделица "птичката каца на рамото и" и тя получава предложение да се снима в турски продукции. Не след дълго си партнира с едни от най-големите филмови звезди в южната ни съседка.

Юлия Порязова е майка на момиченце, а от две години живее в град Пловдив, където прекарва времето си, щом и се наложи да пътува до родната България.

2021 година и поднася куп позитивни емоции - две премиери на филми в Турция и една у нас. В българската комедия, в която взима участие тя си партника с имена като Борис Дали, Заки Соколов и Арти. В продукцията тя играе “тъпа техноложка”, която работи в предприятие за кокошки. Сценарист е Ирина Исидорова, която в действителност е била собственичка на това предприятие и целия сценарий е написан по действителни случки, на които е била свидетел, когато то е било действащо.

"Тази роля беше голямо предизвикателство за мен. Тя няма нищо общо с моята същност и дори самата аз не мислих, че ще се справя толкова добре. Имаше моменти, в които давахме пауза, защото се смеехме целия екип и беше невъзможно да снимаме. Очарована съм от играта на Борис Дали, който според мен е роден за актьор. След кариерата ми в турското кино, смятам, че именно този филм ще бъде моят старт в България. Гарантирам, че това ще бъде най- гледаната комедия у нас!" - споделя пред Trafficnews Юлия Порязова. Ето какво още сподели талантливата българка:

- Кога заминахте за Турция и какъв беше животът ви там в началото? - Заминах за Турция с моите родители когато бях 8-ми клас. Директно, без да знам турски език, започнах училище, за да го науча по-бързо. Седях на най-задния чин и само слушах и преписвах от съучениците си, които бяха много внимателни и учтиви към мен. Беше най-трудният период в живота ми, защото бях на възраст, в която не можех да осъзная какво се случва. Всичко, което обичах, и всички мои приятели бяха в България и се чувствах много самотна. Наложи се дори да оставя латино танците, а тъкмо бях станала шампионка в моята категория. Година след това вече започнах да се адаптирам към метрополиса Истанбул, в който живеехме. Имах приятели и вече знаех турски доста добре.

- С какво сте се занимавали преди киното?

- Бях ученичка и се занимавах професионално със спортни танци. - А как стигнахте до светлините на прожекторите? - През лятната ваканция започнах работа в една модна агенция. Трябваше да снимам новите лица за кастинг и да им правя албуми. Един ден нашата агенция получи обаждане от известна продуцентска къща и казаха, че търсят ново лице – момиче, което ще участва в главна роля с певеца Атила Таш. Мое задължение беше да отида там, за да покажа албумите. Така започна всичко – когато продуцентката Sergin Akyaz ме видя каза, че търси момиче точно като мен. Сърцето ми се преобърна от вълнение. Тогава бях непълнолетно момиче с много къдрава коса. Каза ми, че иска да направим проби, за да види как ще стоя пред камера и помоли и родителите ми да присъстват, защото евентуално, ако всичко е както трябва и мине добре, те трябваше да подпишат договор, че са съгласни да участвам в този сериал. Така започнаха снимките за първия ми сериал „Zennube“.

- Кои са продукциите, в които сте участвала до момента и в какви роли сте влизала? - Участвала съм в пет турски сериала, които са: „Aynali Tahir“; „Melek“; „Semsi pasa pasaji“ и „Aylin“. Била съм водеща на музикално предаване и имам един сингъл (песен), която направихме за едно тв шоу. През 2018 година бях и на специален гост в една комедия “ Aman Emmoglu”.

- Кои са известните турски актьори, с които сте снимала до момента? - Работила съм с много популярни актьори, някои, от които са добре познати и в България, като: Erkan Petekkaya , Saruhan Hunel, Alisan, Azra Akin, Serdar Ortac, Beren Saat и още много други.

- Коя роля повече ви допада – на коварна героиня или на момичето за пример? - Да играеш “примерния”, не e чак толкова трудно предизвикателство за мен- предизвикателство е, когато съм в роля, която няма нищо общо с моята същност.

- Какви предизвикателства срещате по своя път и как ги преодолявате? - Преодолявам ги с настойчивост, макар, че за мен препятствията са просто стъпала, по които се качваме нагоре и ставаме по-силни.

- Какъв човек е Юлия Порязова извън образ? - Аз съм типичната жена Телец! Умея да балансирам между кариера, семейство, удоволствие, релаксация и красота. Мога да се определя и като много упорита и търпелива. Преди да предприема нещо го обмислям от няколко страни. По този начин дори да взема грешно решение, то вече е обмислено заедно с последствията и аз съм готова да се справя с тях. Също така имам много добре развито шесто чувство, което по някога доста ми пречи. Никога не закъснявам за среща или ангажимент.

- Имате ли хоби и как минава един ваш ден? Как се грижите за себе си? - Аз съм мениджър на клуб по танци в Смолян - това е моето хоби. Много често ходя до там, за да мога да проследя развитието на всички деца. Клубът има около 5 зали и се занимаваме с развитието на малките населени места. Обучаваме деца и възрастни на танци. Работя с млади и амбициозни треньори, които се справят отлично.

Дните ми почти винаги са планирани още от уикенда, за това лягаме рано и ставаме рано. Разбира се, на първа линия е дъщеря ми и нейните ангажименти, които никак не са малко. Тренирам сутрин, след като я оставя на училище, и след това си върша ангажиментите.

- От публикациите ви в мрежата виждаме, че често посещавате Пловдив. Кое е любимото ви място в града на седемте тепета? - Ние живеем в Пловдив вече две години. Като цяло, Пловдив ми е един от най-любимите градове в България може би, защото след като съм се родила, моите родители са живяли там четири години. Била съм бебе и не помня много, но явно нещо от тогава ме влече.

- Коя е суперсилата, която бихте искала да притежавате?

- Да се телепортирам, където си поискам.

- Какво е за вас майчинството и промени ли се животът ви след това?

- Промених се, разбира се! Това е смисъла на живота - да дадеш живот и да видиш сърцето ти извън твоето тяло.. Станах още по- търпелива и внимателна. Дъщеря ми Мартина е най-хубавото и най ценното нещо, което имам.

- С какво може да ви впечатли един мъж и вие самата имате ли такъв до себе си? - Строго индивидуално е, защото всеки един мъж си има своите качества било то лоши или добри. Всичко е въпрос на усещане, но ако няма поведение и уважение към мен, просто няма шанс...

- Ако можехте да си изберете, която и да е друга професия на света, коя щеше да е тя и защо? - Сигурно щеше да е нещо свързано със защита на животните. Още от малка съм много привързана към тях. Вече не знам броя на кучетата и котките, които съм прибрала и заедно с моите родители сме отгледали. Последно спасихме котенце, което се казва Зиги и е най-новият член на семейството.

- А сега накъде? Какви са бъдещите ви планове и амбиции? - Само напред и нагоре, понеже предстои най-хубавото. Две премиери и много работа! Всичко е планирано в главата ми, въпрос на време е осъществяването. Само да отмине пандемията, защото здравето е над всичко.

И едно кратко интервю: Първото нещо, което правя сутрин е… пия една чаша хладка вода с половин изцеден лимон и след това пия кафе. Никога не излизам от вкъщи без… пари и лична карта. Любимата дреха в гардероба ми е… дънки с висока талия. Ако трябва да опиша моя личен стил с една дума е… небрежен.

Любимата ми дестинация е… имам много любими дестинации, но ако тряба да посоча една, бих казала Аржентина.. по точно Буенос Айрес. Участвах в едно шоу “Wipe Out”. Никога няма да забравя емоциите, които съм преживяла там. Най-вълнуващият човек, който някога съм срещала е… Дейвид Копърфийлд. Последното нещо, което търсих в Google беше… кой е най- добрият колаген. Нещото, което винаги съм искала да направя e… приют за бездомни животни. Парфюмът, който отлично ме описва е… Bois d'Amande by Van Cleef & Arpels.

Прочети цялата публикация