Fakti.bg | 04.03.2021 08:00:44 | 254

Бойко Кралевити в люта битка с руската мечка


Автор: Антон Бежански

“След като България е член на НАТО и след като НАТО като основен противник, военен, приема Русия, нашата отбранителна доктрина е насочена срещу тях... В доктрината ни ако стане война, ние ще се бием за НАТО".

Бойко Борисов, премиер на България, в изказване на 18 септември 2018 г.

Неотдавна руската „Свободная Пресса“ интервюира Михаил Александров, експерт в Центъра за военно-политически изследвания към МГИМО за евентуалната възможност, България да участва във война в Русия на страната на НАТО. На въпрос към него за ролята на България в една такава война, Александров отговори: „България има излаз на Черно море. Възможно е да има бази на кораби и подводници на САЩ и други страни от НАТО. От българските летища могат да излитат самолети, за да бомбардират Крим. В този случай ще трябва да ударим България - колкото и да не ни се иска“.

От българския фолклор и митология е известно, че на помощ на изтерзаното от турския поробител българско население, на помощ се е притичвал Крали Марко, непобедим юнак, известен още като Марко Кралевити. Българския народ днес не е поробен, но над него също е надвиснала опасност. В Доклада за националната сигурност за 2019 г. се прокрадва внушението, че Русия представлява заплаха за националната сигурност на България. Затова и се приветства на присъствието на НАТО в Черноморския регион.

Русия - това е Руската мечка и срещу нея за защита на националната ни сигурност изправя мощна снага нашият Падишах и Спасител Бойко Кралевити.

Но нека кажем преди това няколко думи за тази прословута и страховита Руска мечка.

Според Руската "Фондация за обществено мнение" идентифицирането на един народ със символи помага да се разбере състоянието на масовото съзнание. В този смисъл руснаците демонстрират традиционната си обвързаност с образа на мечката, който според тях олицетворява Русия. Почти две трети от руското население наричат мечката най-удачния символ на Русия. Като символ на сила и гаранция, че който посмее да нападне Русия, ще бъде прегазен от руската мечка. Както се е случило с шведските нашественици, Наполеон и Хитлер. Но по време на Студената война в американските и западните медии Съветския съюз започна да се изобразява във вид на карикатура под формата на агресивна мечка и тази практика за окарикатуряване на Русия и представянето и като заплаха за САЩ и НАТО продължава и до днес.

Битката на Бойко Кралевити под поощрителният поглед на САЩ и НАТО срещу Руската мечка се води в различни направления. Едно от тях е в областта на икономиката. Падишахът ликвидира трите руско- български енергийни проекти от "големият шлем" на президента от БСП Първанов- , нефтопровода "Бургас- Александропулис", от който щяхме да печелим 35 млн. дол годишно от транзитни такси и да си осигурим сигурно и евтино гориво, жизнено важните за икономиката АЕЦ"Белене", "Южен поток", което вицепремиера от неговата партия Румяна Бъчварова определи спирането на трите големи енергийни проекта - на газопровод, нефтопровод и ядрен проект, като, " изключително важно решение на премиера в световно отношение". През март 2019 г. Борисов увери генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че България е верен съюзник, а не троянски кон на Русия в Алианса.

В областта на двустранните отношения, любимо занятие на подчинените Падишаха ДАНС и Външно министерство стана гоненето на руски дипломати, обвинявани в шпионаж, без на обществеността да се представят каквито и да е доказателства, действия горещо одобрявани от американското и други западни посолства. Външните министри в правителствата на Падишаха бяха всички "ястреби" по отношение на Русия, како особено активна в това отношение се изявява последният външен министър Екатерина Захариева. На 3 септември 2019 г. нейното ведомство излезе с декларация, че деветосептемврийският преврат през 1944 г. бил пряка последица от обявяването на война на 5 септември 1944 на "неутрална" България, управлявана от "демократично" правителство, от страна на СССР г. и последвалото навлизане на съветски войски на българска територия било "окупация". Заслепената от русофобия Захариева удобно забравя, или пък не знае, че обявеният "неутралитет" от страна на Царска България не е признат от трите велики сили- СССР, САЩ и Великобритания, и че в Парижкият мирен договор от 10 февруари 1947 г. между САЩ, Великобритания, СССР и други съвоюващи страни от една страна и България от друга, се казва че „България, като стана съюзник, на хитлерова Германия и участвува на нейна страна във войната срещу Съюза на съветските социалистически републики, Съединеното кралство, Американските съединени щати и другите обединени народи, носи своя дял от отговорност за тази война”.

Декларацията на Захариева естествено предизвика остра реакция от страна на Москва.

Пример на русофобия е отказът на правителството на Падишаха от 8 септември 2015 г. да разреши полети на руски транспортни самолети на път към Сирия. Имало съмнения, че в тях можело да превозват военна техника за правителството на арабската държава. По това време в тази държава набира сили един мракобесен режим под името Ислямска държава, който застрашава Либия и Ирак и най-вече Сирия, където се стреми да свали правителството на Башар Асад. Нещо, към което се стремят и САШ и други съюзници от НАТО. През април 2017 г. сръбското списание"Serbia Info" съобщи, че България е забранили на няколко самолета МИГ-29, които Русия подари на Сърбия, да прелетят през въздушното ни пространство, един друг пример на държавна политика по отношение на Русия почиваща на русофобия. На 23 септември 2018 г. по време на сесията на ООН в Ню Йорк българският премиер Борисов увери премиера на Република Грузия Мамука Бахтадзе, че България е един от най-активните поддръжници на евроатлантическата перспектива на Грузия- присъединяване към НАТО, нещо срещу което Русия остро възразява, смятайки го за заплаха за националната си сигурност.

Във военно отношение, Крали Бойко, освен, че изяви категорична готовност да се бие с Руската мечка на страната на НАТО, поощрява всякакви съвместни учения на българската армия с военни формирования на САЩ и НАТО, които имат определена антируска насочност. През 2017г. . стотици американски военни с 22 бойни машини "Брадли" и 4 танка "Ейбрамс" пристигнаха за учения в американската база в Ново село под името "Атлантическа решителност. С благоволението на Падишаха, в Ново село, Безмер, Айтос и Граф Игнатиево са разположени четири бази уж на НАТО, но други войскови части освен на САЩ в тези бази не са се мяркали от години. Ползват базите разбира се безплатно. Българските военни в базата, както и обслужващия американците персонал се издържат от българският данъкоплатец. Или както се изрази образно един депутат на "Атака" американец взима, но не дава.

През ноември 2019г. формирования от Специалните сили на Българската армия и армейската авиация на САЩ в Европа проведоха у нас петдневна съвместна подготовка в района на Учебен полигон „Ново село“ и летище Пловдив. През юни 2020г. в западната част на Черно море се проведе учение в рамките на Плана за българо-американска подготовка за 2020 г. с участие на български военни кораби и кораби на страни от НАТО и от американския Шести флот. През септември 2020г. България беше домакин на международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка - 2020“, с участие на САЩ и страни от НАТО.

България прие да участва и в антируския геополитически проект "Триморие", иницииран от Полша по подобие на проекта „Междуморие“ на маршал Пилсудски в периода между Първата и Втората световна войни, в който участват дванадесет централни и източноевропейски държави с излаз на Черно, Балтийско и Адриатическо море, който се разглежда като „защитна стена“ между Западна Европа и експанзията към нея на Русия и по думите на бившия президент Тръмп ще бъде гарант за суверенитета и сигурността на техните народи.

Някога, през юни 2016г. Падишахът заяви: "Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи, мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати напред и назад". Но това негово заявление бе за обществена консумация, на практика Двуликият Янус както често прави, говори едно, а прави друго.

Но да кажем, че в близките две три години например, не дай боже избухне война между НАТО и Русия. България, естествено, съгласно заявлението на Падишаха България ще се включи във войната срещу Руската мечка. Падишахът ще направи това, което даже правителството на Богдан Филов, което вкара България във военен съюз с Нацистка Германия и обяви война на САЩ и Великобритания не пожела и не посмя да направи- да воюва заедно с Хитлерова Германия срещу Съветския съюз.

Може да се направи обосновано предположение, че Главнокомандуващият съгласно конституцията Румен Радев, ще се откаже от тази съмнителна чест. Функциите на Главнокомандващ съответно ще поеме Падишахът, той нали между другото е и Генерал- Лейтенант, но сигурно ще бъде произведен в Генерал- Полковник, а защо не и в Маршал, като например Тито навремето в Югославия. Той и ще поеме министерството на финансите, което така или иначе си е под негов контрол.

Министър на войната ще бъде Каракчанов. За външен министър ще бъде назначен тъмносиният русофоб и бивш депутат и посланик Александър Йорданов. За министър на пропагандата- Соломон Паси, а за говорител на правителството крадливата, но устата Елена Поптодорова. Марешки ще предложи и предложението му ще бъде прието да снабдява армията с бензин и лекарствени препарати.

България ще обяви война на Русия, парламентът ще бъде разпуснат и прокламацията за обявяването на война ще бъде подписана от Бойко Кралевити, Каракачов и Ал. Йорданов. Ще бъде обявено военно положение и всеобща мобилизация, което ще предизвика масова мъжка емиграция. Циганите в наборна възраст ще се изпокрият. Синовете на висшите управници и на олигарсите естествено няма да бъда мобилизирани по разни извинителни причини. БСП, която ще се противопостави срещу войната на Крали Бойко срещу Русия ще бъде поставена извън закона. Про- руската "Атака" и Движението "Русофили" ще бъдат обвинени за пета колона на Русия и също ще бъдат поставени извън закона, а Волен Сидеров и лидера на"Русофили" Николай Малинов ще бъдат осъдени на строг тъмничен затвор, но Волен своевременно ще мине в нелегалност и ще бъде обявена парична награда от 50 хиляди лева за залавянето му. Главният прокурор Гешев ще организира лов на руски шпиони и на разни рубладжии, обвинени, че се занимават с подривна дейност срещу Падишаха и държавата. ДПС ще запази неутралитет, Ахмед Паша е достатъчно умен да не се бута в шамарите и да постави под угроза съдбата на етническата турска партия- корпорация. Херо Мустафа и посолският и състав предвидливо ще опрашат за Вашингтон, ще се изпразнят и посолствата на натовските страни.

Как ще се развият военните действия?

Може да се направи обосновано предположение, че съседните ни страни Гърция и Турция ще обявят неутралитет. В Гърция недолюбват американците, а Турция има горчив опит от воини в миналото с Руската мечка. А освен това Москва може да затвори кранчето на Турски поток, по който двете страни се снабдяват с жизнено необходим газ. Путин обаче ще спре доставките на газ за България и спешно ще бъдат вкарани хиляди тонове боклуци от Италия и други страни за изгаряне в тецовете. Това ще предизвика обгазяване на българските градове и остри респираторни заболявания, което ще доведе до бунтове, към които ще се присъединят собствениците на таратайки и таксиметрови шофьори, които са инсталирали газови бутилки в колите си.

Войски на наша територия Германия и Италия няма да изпратят, те ще се въздържат от война с Русия, двете страни имат лоши спомени от Втората световна война. Англия и Америка са далече и ще оставят България на произвола на съдбата. Военните кораби на САЩ и НАТО скоропостижно ще се изтеглят през Босфора за да не бъдат потопени от руски бомбардировачи и ракети изстреляни от вътрешността на Русия и българския черноморски бряг ще остане незащитен и уязвим за десанти на руски войскови части.

Когато Крали Марко се е бил с турския поробител, той е имал страховита сабя дамаскиня. Крали Бойко няма сабя, той има пистолет, но на него няма да разчита, той има армия. Или нещо подобно на армия, недокомплектована, със старо въоръжение. Но пък ще има осем модифицирани американски изтребители трето поколение F-16, които между другото са излезли от въоръжение в Америка. Когато ги поръчваше Падишахът изръси за тях милиарди, без още да са произведени и обяви, че купува "най- доброто", за да не са нашите летци "пушечно месо" и "да надделяват във въздушен бой". Идеята броещите се на пръсти българските изтребители да надделяват над стотиците ултрамодерни руски самолети от четвърто и пето поколение разбира се е утопична, те може и въобще да не излетят, ако руските бомбардировачи или ракети с далечно действие бомбардират нашите летища.

Може да се направи и обосновано предположение, че Русия няма да бомбардира българските градове, както не го направиха и по време на Втората Световна война, за разлика от американските и английски бомбардировачи. Войната ще бъде обречена на провал от първия ден, защото българските войници ще откажат да воюват срещу руските войни, чиито пра- пра- деди ни освободиха от турско робство 1978г. Те ще бъдат посрещнати по места с хляб и сол. Но това ще стане след като руски десантни части дебаркират на боянските ливади и ще арестуват Падишаха, като ще му вземат пистолета. Русия, като победител, ще претендира за компенсации заради материалните разходи свързани с воденето на войната, но ще остане с пръст в устата, защото ще се установи, че българската хазна е изчегъртана до дъно от Падишаха. Ще бъде претърсена къщата му в Банкя с надежда поне да се открият кюлчета злато и петстотин еврови банкноти, но няма да намерят нищо, освен скрити подслушвателни устройства, инсталирани от Бойковите душмани. Той и придворните му Каракачанов, Ал. Димитров, а възможно и Пасито сигурно ще бъдат откарани в Москва на разпити и настанени в Люблянка, възможно в същите килии, в които през 1945г. са били настанени Богдан Филов, княз Борис и други министри, виновни за вкарването на България във войната на страната на хитлеристка Германия. Ще бъдат подложени на строг, но здравословен хранителен режим от чай със сухар за закуска, витаминозен постен борш на обяд и просена каша за вечеря, а ако случайно им сервират пържени яйца, Падишахът ще си спомни с умиление за гладните години при комунизма, когато, ако майка му е опържела яйца (яйца не са купували, защото са гледали петнадесет кокошки) е било голяма работа. Закръглените и с наднормено тегло Борисов, Каракачанов и Йорданов ще се завърнат в родината с идеално кръвно налягане и холестерол, без шкембета, стройни и в цветущо здраве. Няма да бъдат посрещнати с цветя естествено, освен от фанатичната русофобка и американофилка и бивша лична преводачка на Тодор Живков Елена Поптодорова. Твърде възможно е да бъде устроен нещо като Народен съд, след което ще бъдат настанени в удобни килии в Софийския централен затвор, не като смрадливите такива, в които бяха настанени бившата кметица на "Младост" Иванчева и заместничката и Биляна Петрова. След една година или нещо президентът Радев ще демонстрира благородство и ще ги помилва и те ще се оттеглят от политическия живот и ще се отдадат на писане на мемоари, но неволите на Падишаха няма да свършат, той ще продължи да се влачи по съдилищата във връзка с разни зулуми при неговото управление. Красимир Гергов и някои други олигарси ще се обявят за русофили и ще направят съответните дарения на движението "Русофили" на Николай Малинов. Партията ГЕРБ ще стане бутикова, като някогашната партия на Яни Янев, "Воля" на Марешки, СДС и царската партия НДСВ. Видни герберисти и бивши комунисти от тази партия ще предадат подло бившия си любим вожд, на когото са се клели във вярност, ще се разпръснат като пилци, усетили над главите си сянката на ястреб и ще се присламчат към други партии.

Между другото Трета световна война няма да се разрази. Китай ще застане на страната на Русия, ще обяви мобилизация и американците и западните им съюзници набързо ще поискат примирие, така както се случи през 1953г. по време на Корейската война, когато китайската армия се включи на страната на северокорейската армия. В опразнените американски бази временно ще се настанят руски военни части, което САЩ и НАТО ще обявят като окупация на България от Русия.

Така безславно ще приключи битката на живот и смърт на Бойко Кравелити с Руската мечка.

Прочети цялата публикация