БНР | 06.06.2021 01:23:31 | 76

В Италия беше проведен първи концерт пред публика от началото на пандемията с Ковид-19


В Италия се състоя първи концерт пред публика след началото на пандемията на коронавирус. Събитието се проведе в световноизвестната „Арена ди Верона”, като пред зрителите там пяха изпълнителите от вокалното трио „Ил воло”. Концертът беше посветен на големия италиански композитор Енио Мориконе и беше излъчен директно по първи канал на обществената медия Раи, след което се очаква да обиколи света. 

Величествено начало беше поставено с песента „Estasi dell’oro” от филма „Добрият, лошият и злият” на първия концерт пред публика в Италия, който се проведе година и половина след началото на пандемията. Арена ди Верона, 6000 зрители, определени от „Ил Воло” „почетни гости” като първи на първи концерт и то в чест на Енио Мориконе. Интерпретацията беше в съпровод на регионалния симфоничния оркестър на Венето, от която полазват тръпки, както и от всички останали от богатото творчество на композитора. Изпълненията изправиха зрителите на крака. 

С подновени аранжименти, под диригентството на Марчело Рота и на Андреа Мориконе – син на големия маестро, творбите изпълниха пространството с невероятна красота чрез изпълненията на „Ил Воло”. Те тримата - Пиеро Бароне, Игнацио Боскето и Джанлука Джинобле, признаха, че им треперят краката от вълнение, но са щастливи да пеят отново пред публика. 

Участие взеха също и пяха с тях Рикардо Кочанте, Нина Дзили, пианистът Рафаел Гуалаци и флейтистът Андреа Гриминели. 

Прочети цялата публикация