OFFNews Политика | 25.09.2021 15:42:20 | 156

''От няколко месеца сме президентска република. Властта се услади на Румен Радев и служебното правителство''


От няколко месеца сме президентска република, макар и в Конституцията да пише друго. И на него (президентът Румен Радев - бел. ред.), и на неговите служебни кабинети им се услади властта.

Това заяви председателят на "Демократи за силна България" Атанас Атанасов пред Нова ТВ.

ДСБ е мобилизирана за участието в предстоящите избори. Нашият коалиционен формат "Демократична България" също е готов за парламентарните и президентски избори. Ние имаме няколко варианти и когато сме готови, ще ги съобщим", добави той.

По думите му "Демократична България" има достатъчно достойни хора, които имат качествата да се изправят срещу Радев в президентската надпревара. "Президентът се позиционира като противник на корупционните схеми на Борисов, но ние имаме и определени различия с неговите позиции. Ние не знаем неговата позиция относно "Кримската криза", каза още Атанасов.

Лидерът на ДСБ добави, че коалицията има различия с Радев, но Атанасов "не иска да иззема функциите на кандидата за президент на "Демократична България", защото няма е той. 

Според него парламентарните избори не трябва да остават в сянката на президентските.

„За нас е изключително важно да затвърдим позициите си в парламента, защото там се вземат важните за страната решения. Ние ще се борим да бъдем фактор в следващото Народно събрание”.

Прочети цялата публикация