OFFNews Политика | 14.01.2022 15:50:01 | 82

Премиерът се срещна с представители на Възраждане, сред тях и Мангъров


Министър-председателят Кирил Петков се е срещнал тази вечер с представители на партия "Възраждане", сред които и доц. Атанас Мангъров. 

Това стана ясно след кратък брифинг на депутата от "Възраждане" Цончо Ганев, адв. Петър Петров и доц. Мангъров. 

Пред медиите Ганев обясни, че премиерът е отказал да се премахне зеленият сертификат, както и да отпадне тестването на ученици "още с днешна дата". "Лошото е, че трябва да се стига до протести, за да може ръководството на тази държава да чуе хората и да имаме една работна и конструктивна среща", каза още той.

На срещата е постигнато разбирателство за създаване на работна група, твърдят още от партията: "Сигурни сме, че групата, която ще се сформира, ще доведе в крайна сметка до отпадане на зелените сертификати в държавата и че ще сме трезвият разум в Европа", обяви депутатът.

Според него ще се сформира работна група на паритетен принцип от учени, които "ще защитават тезата, че мерките трябва да продължават и учени като доц. Мангъров, които са на съвсем друга позиция и според които трябва да се сложи край, както и че в науката няма нищо, което да подкрепя това, което се случа по отношение на ваксините, зеления сертификат и мерките".

В групата ще има представители на Възраждане, един от които ще е Деян Николов. Той е в областта на медицинския мениджмънт и статистиката, допълни Ганев.

Работната група ще се сформира под егидата на министър-председателя, като до срядата трябва да са ясни представителите от двете страни. Групата ще работи поне две седмици, а след това ще има някаква форма на доклад за изводите, до които се е достигнало, твърдят още от Възраждане. 

По думите на Ганев премиерът е отказал да отпадне "безумието децата в училище да се тестват още от днес".

От партията на Костадин Костадинов обявиха, че ако "правителството продължава със своята неотстъпчивост, а напротив - втърдява мерките, затваря на държавата и продължава с принудителната ваксинация, протестът от онзи ден ще е в много малък вариант от това, което предстои".

Прочети цялата публикация