Fakti.bg | 17.05.2022 20:37:36 | 200

Свещеник ще лежи 22 г. в затвора заради секс с малолетен


Мъж от Балтимор, който навремето е служил като свещеник в няколко американски диоцези, беше осъден на 22 години затвор, след като се призна за виновен по обвинения в сексуално посегателство над малолетен, предаде Aleteia.org.

65-годишният Фернандо Кристанчо също призна за голи снимки на още четири деца. След излизането си от затвора насилникът ще бъде регистриран като сексуален престъпник и ще бъде наблюдаван до края на живота си.

Най-накрая той ще бъде подведен под отговорност за своите ужасяващи престъпления. Нека това послужи като възпиращ фактор за всеки, който се стреми да малтретира сексуално деца, особено на такива места, предназначени да бъдат безопасно място и убежище за деца, се казва в прессъобщение на прокуратурата в Мериленд.

Осъденият е извършил сексуално посегателство над 11-годишно момче, с което се е сближил по време на литургиите, а по-късно в дома му са намерени електронни устройства със снимки на голи момчета, някои от които на 5 години. Подсъдимият беше обвинен и за притежание на детска порнография. С момчето, над което е извършил сексуалното насилие, престъпникът се е срещал в църквата, в която е служил.

Прочети цялата публикация