Fakti.bg | 04.12.2022 13:02:40 | 103

Известните българки, които признаха, че са били жертви на домашно насилие


В България има много теми, които не се коментират и рядко им се обръща нужното внимание. Новините за насилие над жените винаги шокират, а у нас подобни ужасни случаи не са изобщо изолиран процес. От домашно насилие страдат доста жени, включително популярни лица. Ето няколко популярни българки, които не са скрили и замълчали, че са били малтретирани от мъж.

5. Катрин Вачева

Преди няколко години гръмна новината, че футболната звезда Орлин Орлинов пребил моделката Катрин Вачева. Футболистът бе задържан от МВР, след като Катрин подала сигнал за побой.

"Спрях пред тях, но той не ме пусна да си тръгна. Удари ме и ми счупи носа. Крещеше ми "Коя си ти, къде ще ходиш?". Повали ме на земята, удряше ме в корема, в гърба. Станах цялата в кръв. Тегли ме 2 метра по корем до входа му. Всичко стана в кръв, целия му паркет. Първоначално каза, че трябва да ям много бой, защото съм хубава, а хубавите жени трябва да се бият. Разказвам всичко това, защото може и други момичета да му се вържат, да излязат с него", бяха едни от първите думи на Вачева.

4. Дебора

Певицата Дебора също бе пребита пред блока, в който живее. За това тя обвини бившия си приятел. Трима непознати мъже я нападат пред дома ѝ, нанасят удари по лицето ѝ. Според нея те са изпратени от бившия ѝ приятел. Преди това и лично той е нанасял побой върху нея.

3. Жана Бергендорф

Певицата Жана Бергендорф бе подложена на сериозен побой от страна на гаджето ѝ. След боя Жана била в комоцио с огромни хематоми по тялото си. Преди това тя е споделяла, че мъжете на майка ѝ също са я били.

2. Андреа

Случаят с Андреа не е на 100% ясен, защото певицата така и не коментира директно, пише Vbox7. В навечерието на раздялата ѝ с Кубрат Пулев, блондинката публикува в социалните мрежи снимки, на които си личеше, че има синини и подутини по лицето си.

"Извинявай, че изкарах истината", написа тогава към фотото, което бе споделено на стори в Instagram. Разбира се, възможно е тези следи да са от медицинска интервенция на устните. Малко по-късно снимката изчезна от профила на Андреа.

1. Диана Димитрова

Актрисата и художник Диана Димитрова шокира мнозина, след като заяви, че е била пребита. Шокиращото признание за агресията актрисата направи 3 дни след Международния ден за борба с насилието над жени. Актрисата показа и няколко снимки, на които се виждат синини по ръката ѝ и белези по лицето.

Случаят е отпреди пет години, но разказвайки го едва днес, Диана Димитрова сериозно разпали страстите в социалните мрежи и в медиите. И макар тя да мълчи засега, някои вече спекулират с имената на възможния насилник. От разказа ѝ става ясно, че инцидентът се е случил пред 30 души снимачен екип, а това навежда на мисълта, че става въпрос за човек от кино индустрията.

Прочети цялата публикация