Fakti.bg | 20.11.2023 08:30:07 | 60

Квалификациите за Евро 2024 продължават със 7 двубоя


Квалификациите за Евро 2024 продължават със 7 двубоя. Ще има преки сблъсъци за класиране на форума в Германия. И в трите групи, от които ще се играят срещи днес, продължава битката за второто място.

Най-голям интерес предизвиква битката в Група “С” между Украйна и Италия. Двата отбора са с равен брой точки, но “адзурите” са на втора позиция, тъй като спечелиха първия сблъсък с 2:1. Това означава, че тимът на Лучано Спалети ще се класира за Европейското, ако избегне загуба. Украинците пък имат нужда само от победа.

Англия е лидер в групата и вече си осигури място на Европейското. Британците гостуват на Северна Македония в последната си среща от квалификациите и Гарет Саутгейт най-вероятно ще направи някои експерименти, тъй като мачът не е от значение за тима.

В група “Е” Албания вече си е осигурила място на Финалите в Германия. Полша пък загуби шансове за едно от първите две места и почива в последния кръг. Албанците приемат Фарьорските острови в мач без значение. Чехия и Молдова излизат в директна битка за класиране. Чехите имат нужда от равенство, докато гостите ги устройва само победа.

Сериозна интрига има и за второто място в група “Н”. Словения приема Казахстан, като само една точка дели двата отбора. Словенците в момента са на втора позиция и равенството би ги класирало за Евро 2024. Казахстанците, които направиха отличен квалификационен цикъл, ще се надяват на победа, която би ги пратила на Европейското.

Всички срещи днес:

21:45 / Албания - Фарьорски острови 21:45 / Сан Марино - Финландия 21:45 / Северна Ирландия - Дания 21:45 / Северна Македония - Англия 21:45 / Словения - Казахстан 21:45 / Украйна - Италия 21:45 / Чехия - Молдова

Прочети цялата публикация