Mvr.bg | 12.04.2024 10:52:22 | 95

Информационен бюлетин - 12 април 2024


Перник. Установен и задържан е мъж, обявен за международно издирване. Вчера криминалисти от областната дирекция проверили 42-годишен перничанин. Справка в информационните системи на МВР показала, че мъжът е обявен за издирване от Германия във връзка с неуредени финансово-кредитни взаимоотношения, възникнали в средата на 2022 г. Наложена му е 24-часова полицейска мярка, уведомени са Бюро СИРЕНЕ и Окръжна прокуратура – Перник. Предстои екстрадирането му, работата по случая продължава.

Плевен. Стрелба с пушка в Левски завърши с две повредени камери за видеонаблюдение, счупен прозорец и взломена входна врата на частен дом. Сигналът за инцидента постъпил в полицията на 11 април в 03.35 часа. Незабавно на адреса бил изпратен полицейски екип, който установил трима мъже – двама 32-годишни и 27-годишен. Най-младият мъж държал пневматична пушка кал. 5,5 мм., която предал с протокол за доброволно предаване. Проверка изяснила, че оръжието е регистрирано в РУ - Левски. Тримата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана Районната прокуратура в Плевен.

Пловдив. Млад водач, дрифтирал с автомобила си вчера е задържан от полицията в Стамболийски. Сигналът за „Ситроен“, който прави рискови маневри по улица в Перущица бил получен около 13.45 ч. Насоченият незабавно натам униформен автопатрул установил, че зад волана на колата е 21-годишен младеж. Той е задържан за едно денонощие и срещу него се води бързо производство по чл. 325, ал. 3 от НК. Предстои материалите да бъдат внесени в районната прокуратура.

Асеновградски полицаи иззеха стоки, имитиращи известни търговски марки при спецакция в сряда. Открити са общо 140 спортни артикули, неправомерно брандирани с лога и отличителни знаци на световно известни фирми, без съгласие на правопритежателя. Незаконната стока е намерена в автомобила и на адреса на 34-годишен мъж. Той е задържан за срок до 24 часа, образувано е досъдебно производство по чл. 172б от НК.

София област. Бързата намеса на полицейските служители потуши масово сбиване в Ихтиман. Сигналът за инцидента бил подаден около 15 часа вчера в полицейския участък. С цел своевременното овладяване на ситуацията и недопускане разрастване на конфликта към адреса незабавно бил изпратен целият наличен състав на районното управление. На място били установени две враждуващи групи от по около 100 души, замерящи се с всевъзможни подръчни предмети и отправящи си взаимни обиди, закани и заплахи. В резултат на адекватните и професионални действия на полицейските служители свадата приключила след броени минути без пострадали и без повредено имущество. В хода на последвалите оперативно-издирвателни действия са установени 7 мъже, инициатори на скандала.  Те са задържани за срок до 24 часа. Работата по пълното документиране на случая продължава.

114 литра алкохол с невалиден бандерол са иззети при акция на икономическа полиция в Божурище. В хода на проводена през вчерашния ден полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата полиция“ в ОДМВР-София извършили проверки на търговски обекти на територията на община Божурище. В един от инспектираните обекти – за търговия на едро и дребно, били установени 130 бутилки /78 литра/ с високоградусов алкохол, облепени с акцизен бандерол с изтекъл срок на валидност. Още 59 бутилки /36 литра/ алкохол с невалиден бандерол са установени в магазин за хранителни стоки в с. Хераково. Откритата нелегална стока е иззета с протокол за доброволно предаване. На управителите са връчени призовки за съставяне на актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!


Прочети цялата публикация