БНР | 20.09.2018 14:04:34 | 111

Бриго Аспарухов: Една от грешките на прехода бяха непрофесионалистите начело на силовите ведомства


Една от грешките на прехода беше, че начело на силовите ведомства се поставяха хора, които не са професионалисти и оттук дойдоха много от проблемите. Това заяви в предаването "Нещо повече" Бриго Аспарухов, член на Националния съвет на БСП и бивш директор на Националната разузнавателна служба. Той смята, че на новия министър на вътрешните работи Младен Маринов ще му бъде трудно. 

Според Аспарухов, БСП има амбицията чрез „Визия за България“ да погледне към бъдещето и "това, което прави партията, е правилно - да търси кусурите на управлението". 

Тежки са проблемите с престъпността, здравеопазването, образованието, сива икономика, ниски заплати и пенсии Искаме да променим системата. 

Бриго Аспарухов призова да се мисли от позицията на мястото ни в ЕС и НАТО. „Непрекъснато около нас ври и кипи. Опитваме се да раздвижим нещо на Балканите. Къде успешно, къде неуспешно“, каза той и допълни, че всички са допускали грушки по време на прехода, но "когато се връщаме непрекъснато назад, нищо не гарантира нещо положително.“ 

„Изводите като партия сме си ги направили. Грешките сме си осъзнали. Опитваме се да имаме наша, ясно изразена позиция, но непрекъснато ни връщат назад във времето: "Вие какво направихте, защо го направихте“, подчерта Аспарухов. По думите му, покачването на рейтинга на лидера на БСП Корнелия Нинова показва и нарастване на доверието в партията. 

Цялото интервю е в звуковия файл.


Прочети цялата публикация