БНР | 17.03.2020 11:33:12 | 38

Над 25 хил. лв. дарения по инициативата на Дружеството по офталмология


Клиниката по очни болести в Александровска болница започна дарителска кампания в помощ на всички медицински работници на първа линия, които се борят с коронавируса. Инициативата е на Българското дружество по офталмология.

Проф. Ива Петкова - председател на дружеството, сподели, че специалистите по офталмология трудно биха могли да се впишат в борбата с Covid-19, поради много обективни причини:

"Решихме, че това е начинът, по който можем да покажем своята съпричастност към колегите си. Това е сметката на Българското дружество по офталмология. Негови членове дадоха инициативата, за да започне тази кампания", обясни тя в предаването "12+3".

По думите ѝ техни колеги - специалисти по очни болести, от чужбина, които са специализирали тук, също са поискали да се включат в дарителската акция. Проф. Петкова уточни, че и много граждани са предложили помощта си. 

"Много ме радва това! Много добре се получава кампанията", сподели тя.

Доц. Александър Оскар - ръководител на Александровска болница, заяви пред БНР, че над 25 хиляди лева са заявени като дарения за подпомагане на инициативата:

"До края на седмицата предстои да се изработят ясни критерии. Нашето желание да помогнем на колегите и на техните семейства. Особено на тези колеги, които са затворени с дни в съответните болници. Както в Александровска болница, зам.-директорът доц. Димитър Буланов пряко ръководи процеса и заедно с д-р Томов вече повече от две седмици не са се прибирали по домовете си".

Цялото интервю на Даниела Якова с доц. Александър Оскар и проф. Ива Петкова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

Прочети цялата публикация