БНР | 18.05.2020 16:30:52 | 75

Септември с остра позиция и куп въпроси към БФС


Ръководството на Септември София излезе с остра позиция и много въпроси към БФС след решението за преждевременно прекратяване на сезона във Втора професионална футболна лига.
"Уважаеми господа от Български футболен съюз,
уважаеми медии,
уважаема футболна общественост,
В края на изминалата седмица футболната ни централа записа поредна нова срамна страница в историята на своето управление, начело на най-обичания спорт в Република България. За пореден път Български футболен съюз (БФС) показа различен "аршин на мерене", а също така показа, че никакви препоръки, разпоредби и подобни на Европейската футболна централа (UEFA) не важат за тях.
На 14.05.2020 г. в 10:00 ч. се проведе среща с предизвестен край между представители на водещите четири отбора във временното класиране във Втора професионална лига (ВПЛ), господин Стефан Капралов - президент на Професионална футболна лига (ПФЛ) и господин Емил Костадинов, представител на БФС.   
Междувременно два часа по-рано, от водещи медии публикуваха информация, че решението вече е взето и новия член на Първа професионална лига (ППЛ) ще бъде ФК ЦСКА 1948", се казва в част от декларацията на Септември.

"Тук нямаше никакъв феърплей. Случващото се е в тотален ущърб на футбола. Нали всичко трябва да е честно, а такова нещо нямаше. Трудът на всички в клуба отива на вятъра. Защо се прекратява първенството на втора лига, а това на първа се играе? Каква е логиката. В началото на сезона всеки отбор се подписва, че ще играе по създадените правила. А сега тези правила не се спазват. Президентът на клуба дава пари една година, за да се случи нещо и Септември да играе в елита. Цяла година се плаща заплати. Дайте шанс на тези футболисти да покажат колко могат. Да ЦСКА 1948 ни победи есента с 5:0, но сега имаше втори мач на нашия стадион, а и ние сме с мач по-малко. Какво щеше да стане? Може би да сме малко преди ЦСКА 1948. Сега ще играем бараж след два месеца точно. Срещу отбор, който е бил в игрови ритъм, а ние ще сме обречени. Няма с кой да играем контроли", каза Кристиян Добрев. Чуйте още от него:


Прочети цялата публикация