БНР | 13.10.2021 15:35:23 | 81

„9 Academy“ приема нови 50 души с идеи и предприемачески дух


„9 Academy“ търси нови 50 предприемчиви и жадни за знания хора ат цяла България за своя сезон 9. Крайният срок за кандидатстване е до 22 октомври.

Бизнес академията е общност от хора, които имат стремеж непрекъснато да се развиват, да надграждат знанията и уменията си, обясни в студиото на Радио София Милена Стратиева, съосновател и мениджър Обучение.

9-те модула на Академията са:

Предприемачество. Най-важните първи стъпки – от валидиране на идеята и събиране на екип до намиране на финансиране.

Маркетинг, реклама и ПР. Пътят към успешната маркетингова стратегия и съставните ѝ части. Ценни съвети от експерти с богат опит както с утвърдени брандове, така и с нови продукти и услуги.

Продажби. Защо трябва винаги да продаваме с добавена стойност, как потребителите вземат решение за покупка и как да ценообразуваме.

Право. Първите правни стъпки при създаване на бизнес или НПО. Най-важните закони, които е добре да се познават от всеки.

Финанси и счетоводство. Важните финансови и счетоводни понятия, видовете инвестиции и как ние да управляваме парите, а не те нас.

Човешки капитал. Какво е психологически договор и как да управляваме отношенията с хората.

Технологии за бизнеса.

Социална ангажираност и устойчивост.

Управление. Първите стъпки в мениджмънта.

Програмата е и за професионално, и за личностно развитие. Участниците учат както от лекторите, които са експерти в своите области или практици предприемачи, така и помежду си.

„Подборът на участниците в Академията става на базата на компетенции, които търсим“, допълни Стратиева.

След края на всеки един сезон участниците влизат в Алумни клуба на 9Academy, където ученето, подкрепата, обмена на ценни знания, ресурси и контакти продължава.

Впечатленията си от 8-ия сезон на Академията сподели Вася Качешмарова. Тя е ръководител на екип в софтуерна компания, но и съосновател на Busy Baby - ръчно изработени сензорни дъски за развитие на фината моторика на децата.

Прочети цялата публикация